Geslaagde aftrap Green East Academy

The Green East Academy startte het allereerste academiejaar op dinsdag 4 september 2018 met 16 studenten van Aeres Hogeschool Dronten met een bootcamp voor de minor Ondernemerschap.

Het doel van de bootcamp is om in een team gedurende één week aan de slag te gaan met ondernemersvraagstukken uit Regio Zwolle. Het start met het formuleren van een innovatievraag en eindigt met het opleveren van een startup plan. Studenten en bedrijven waren erg enthousiast.

Sprinkhaan B.V., ABC Kroos en The Green East leverden ondernemersvraagstukken aan, waarna de studenten zich hebben verdeeld in drie groepen. Op basis van gemaakte kleurentesten  werden drie ondernemersteams samengesteld, van experts tot aan wilde ganzen. Juist deze samenstelling zorgde voor de meest creatieve oplossingen en geslaagde businessmodellen.  

Vanuit het startpunt werden de vragen van de opdrachtgevers opnieuw gedefinieerd. Door middel van visuele Canvas Business Modellen werden er drie mogelijke oplossingen gepresenteerd aan de opdrachtgevers. De drie ideeën zijn ideeën voor ‘vandaag, morgen en overmorgen’. Hierbij is het idee van vandaag snel toe te passen, het idee van morgen nog wat verder weg en het idee van overmorgen is een zeer innovatie oplossing, waar vaak nog veel onderzoek voor verricht moet worden. Rabobank verzorgde tijdens de bootcamp een presentatie over Banking for Food en nieuwe verdienmodellen.  

Op vrijdag 7 september werden de verschillende businessmodellen gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Vanuit deze presentatie werd er een voorkeursmodel gekozen dat in het vervolg van de bootcamp verder werd uitgewerkt door de studenten, wat uiteindelijk tot een  krachtige managementsamenvatting resulteerde.

Zowel de studenten als opdrachtgevers zijn enthousiast over de bootcamp. De frisse blik van de studenten bracht de bedrijven verder met hun vraagstukken. Het meedenken met complexe vraagstukken uit het bedrijfsleven was een leerzame casus voor de studenten. Bovendien ontwikkelden zij hun ondernemerschapsvaardigheden en hebben zij voldoende inspiratie gekregen voor het starten van hun eigen onderneming. Het komende halfjaar begeleidt The Green East samen met Aeres Hogeschool Dronten het ondernemersproces van de ondernemende studenten binnen de minor Ondernemerschap.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

The Green East

Bij The Green East ontwikkelen we de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness. Wij staan aan de basis van green development door te zorgen voor kruisbestuiving tussen de startups die bij ons gehuisvest zijn en door het faciliteren van ondernemersgericht experimenteel onderzoek bij ons in de laboratoria, de kassen, de kweekkamers en de vollegrondsproefvelden. Daarnaast bieden wij onderwijsinstellingen ruime mogelijkheid om met ons mee te groeien.

Home of green development

Algemene Voorwaarden  / Privacy  / © 2019 The Green East  / website by: advice.nl

 

Contact

The Green East B.V.
Drosteweg 6 - 8
8101 NB Raalte
The Netherlands

info@thegreeneast.nl
0572-745612